Korva-akupunktio

NADA (National Acupuncture Detoxification Association) eli viiden pisteen korva-akupunktio on menetelmä, jossa stimuloidaan viittä korvassa sijaitsevaa pistettä neulojen avulla.

NADA-akupunktio sopii kaikille. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korva-akupunktiota kannattaa yhdistää muihin psykososiaalisiin hoitoihin. Menetelmän käyttö aktivoi vatsanpuoleisen vagus-hermon haaran toimintaa ja täten purkaa stressitilaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa.

Yleisimpiä vaikutuksia ovat mielitekojen vähentyminen sekä ahdistus- ja masennusoireiden helpottuminen, apu uniongelmiin ja unen laadun parantuminen. Se rentouttaa ja rauhoittaa, selkeyttää ajatuksia ja mieltä sekä nostaa energiatasoja. Mahdolliset päihteisiin liittyvät vieroitusoireet voivat hoidon avulla loppua tai lievittyä.

Hoidon aikana korvaan laitetaan viisi akupunktioneulaa alla mainittuihin akupisteisiin. Neuloja voidaan laittaa tilanteesta riippuen myös vähemmän, esimerkiksi yksi (Shenmen) tai kolme (Shenmen, Sympaticus ja Keuhkot). Tavoitteena on 40-45 minuutin hoitoaika. Lyhempikin aika on mahdollista, varsinkin ensimmäisillä hoitokerroilla.

Akupunktioneulojen sijasta tai lisäksi voidaan käyttää korvakuulia, jotka voidaan jättää paikalleen 3-4 päivän ajaksi. Korvakuulat tarvitsevat painelua, jotta ne stimuloivat akupistettä. Laajasti käytössä ovat myös pienet magneetit, jotka laitetaan korvalehden taakse – niistä on hyötyä esimerkiksi ADHD- tai vastaavantyyppisiin keskittymisongelmiin. Magneeteista on saatu apua myös uneen ja stressin tunteeseen. Kuulat ja magneetit eivät puhkaise korvan ihoa, vaan ne asennetaan pintaan.

1. Sympaticus
Lievittää autonomisen hermoston toiminnallisia häiriöitä. Poistaa kipua, vähentää hikoilua ja sydämentykytystä.
2. Shenmen
Rauhoittaa, poistaa kipua, helpottaa univaikeuksia.
3. Munuaiset
Vahvistaa aivoja, luita, selkäydintä, kuuloa ja tahdonvoimaa. Vähentää nestekierron ongelmia, tinnitusta ja selkäkipuja.
4. Maksa
Lievittää lihasjännitystä, vihaa, ärtyneisyyttä ja masennusoireita.
5. Keuhkot
Tasapainottaa hengitystä, kehon lämpöä ja verenkiertoa, ravitsee ihoa ja hiuksia. Vähentää hikoilua, suolisto-oireita ja astmaoireita.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta pohjautuu Ayurvediseen perinteeseen. Se sopii lähes kaikille täydentäväksi hoidoksi muiden hoitomuotojen rinnalle.

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään päätä, yläselkää, rintakehää, hartioita, käsivarsia, niskaa, kasvoja ja korvia. Hoidon teho perustuu aineenvaihdunnan ja verenkierron lisääntymiseen, mielihyvähormonin vapautumiseen sekä mielen rentoutumiseen. Hieronnan kesto on n. 30 minuuttia.

Intialaisella päähieronnalla voidaan edistää hartiaseudun ja päänahan verenkiertoa, lievittää stressiä, migreeniä, päänsärkyä, ahdistusta, unettomuutta, levottomuutta ja jännittyneisyyttä. Myös keskittymiskyky voi parantua intialaisen päähieronnan jälkeen.

Rentoutuneeseen olotilaan johtanut hieronta vaikuttaa kehon ja mielen tasapainottajana noin yhdestä kolmeen vuorokautta, vaikutukset ovat yksilöllisiä.

Hieronnan jälkeen voi väsyttää, tulla ohimenevää päänsärkyä tai huimausta, lisääntynyttä tarvetta käydä vessassa, kuten hierontahoitojen jälkeen on yleistä. Tähän auttaa veden juominen.